Smycken & Antikt i Kalmar

 

Kulans Mynthandel

1970 startade jag Kulans Mynthandel på Norra Långgatan i kvarteret Kopparslagaren. Efter militärtjänsten öppnade jag på nytt, nu på Frejagatan.

 

Kalmar Mynthandel

1980 flyttade jag butiken till Ölandsgatan och bytte samtidigt namn till Kalmar Mynthandel. 1982 fick jag ta över en liten lokal på Södra Långgatan och närmade mig på så sätt Kalmars absoluta centrum.

 

Kalmar Mynt och Ädelmetall

Mynthandeln hade mer och mer övergått till handel med silvermynt och guldsmycken, varför namnbyte till Kalmar Mynt och Ädelmetall kändes rätt. Det stora lyftet kom 1988 när jag flyttade in i det s.k. Kullzénska Huset. Fastigheten hade vi köpt på Allmänna Arvsfondens auktion i december 1987. Nu hamnade butiken på Kalmars i särklass bästa läge.

 

Smycken & Antikt

Efter alla år med inköp av guldsmycken hade jag börjat intressera mig för hantverket bakom smyckena, framförallt äldre och antika sådana. I mitten på 90-talet döpte jag därför om affären till Smycken & Antikt, för att med namnet försöka täcka in vad jag sysslade med.

Jag är inte säker på att alla namnbyten har varit av godo, då de senaste årens handel med guld och silver som metallskrot åter dominerar. Det som en följd av den kraftiga uppgången av guld- och silverpriset.

Lång erfarenhet av guld, silver, mynt, smycken, fickur och antika föremål, har gjort att jag flitigt blir anlitad som värderare. Du är också välkommen in för att få en seriös bedömning av de föremål som du har i din ägo. Vi har högsta kreditvärdighet hos UC.

Stig Enström

Kullzénska huset
Kaggensgatan 26
392 32 Kalmar

 

Öppettider

Tisdag 11:00 -16:00
Torsdag 11:00 -16:00

Kontakt

Telefon: 0480-888 33
Skicka ett meddelande